Over NPG

NPG energy werd opgericht door Jacques Adam en André Jurres twee ervaren managers en energiespecialisten die op de Belgische energiemarkt actief zijn sinds het begin van de liberalisering. Zij spitsen zich toe op de ontwikkeling van een gediversifieerd portfolio van groene stroom productie. Het doel is minimaal 150 MW te produceren over een periode van vijf jaar. Een groot deel van deze productiecapaciteit kan ontwikkeld worden in België en Nederland. NPG energy zal echter ook opportuniteiten in andere landen bekijken.

Sinds 2013 heeft NPG energy een nieuwe partner, genaamd Enovos, mogen verwelkomen als aandeelhouder.  Enovos is het leidende energiebedrijf van het Groothertogdom Luxemburg en zijn voornaamste aandeelhouder is de Luxemburgse staat.  Enovos ziet een belangrijk deel van zijn duurzame groei mogelijk in de Benelux en ondersteunt daarmee volledig de bedrijfsvisie en strategie van NPG energy.  Enovos heeft productie en klanten in Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en België.  Enkele kerncijfers zijn 1380 werknemers, 14TWh elektriciteit, 32 TWh gas, 9000km elektriciteitsnetwerk en 3600 km gasnetwerk.  In België levert Enovos ook elektriciteit en gas aan middelgrote en grote bedrijven. Voor verdere informatie over Enovos kunt u steeds terecht op de website www.enovos.eu.

Bedrijfsvisie

Green for Growth

Groene energie productie is een nieuwe sector die zal bijdragen tot de duurzame groei van de industriële zones en een beter leven voor iedereen.

Growth for Green

NPG neemt deel aan deze ontwikkeling en draagt bij tot het behalen van de 20-20-20 doelstellingen.